Få 30% rabatt på alle bluser & topper t.o.m. søn 25. april.>

Personvernerklæring


 

Oppdatert 18.02.21

Retail Management AS er opptatt av å beskytte og respektere personvernet i samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27.april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR) og den tilsvarende norske iverksettelse av personvernforordningen.
Det er viktig at du er klar over at vi samler inn og behandler personopplysninger om deg når du er i kontakt med oss.

Det gjelder når

  • Du bruker nettsiden vår
  • Kontakter oss via e-post eller ringer vårt kundesenter
  • Bestiller eller returnerer varer i nettbutikken
  • Du som kundemedlem mottar nyhetsbrev og sms’er fra kundeklubben, og åpner disse

Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

1.Behandlingsansvarlig

Retail Management AS v/daglig leder er behandlingsansvarlig for de personopplysninger som samles inn om deg.

2. Hvorfor vi samler inn personopplysninger, og formålet med det

Vi samler inn, behandler og bruker personopplysninger om deg til ulike formål avhengig av hvordan vi er i kontakt med deg. 
Formålet med innhentingen av personopplysninger er hele tiden å levere de tjenestene du som kunde forventer av oss basert på de henvendelser og avtaler som er gjort, samt gi deg bedre informasjon, service og støtte. Vi samler også inn informasjon om deg slik at vi kan tilpasse våre tjenester så de blir så relevante og nyttige for deg som mulig. 

2.1 Personopplysninger knyttet til besøk på Zavanna.no

Når du besøker Zavanna.no loggføres dine bruksdata. Det skjer for eksempel når du viser eller klikker på innhold på nettsiden, eller når det gjennomføres søk. I den forbindelse benytter vi oss av informasjonskapsler, også kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster ned en nettside. 
Cookies som benyttes for å registrere hva du gjør på nettsidene våre inneholder et id-nummer, som blir liggende hos deg mellom hvert besøk. Dette gjør at du i utgangspunktet er anonym, men vi allikevel kan samle informasjon om hva du og andre gjør på nettstedet over tid. Opplysninger som samles inkluderer hvilke sider som er besøkt og andre aktiviteter på nettstedet, i tillegg til generell informasjon om din nettleser og datamaskin/mobiltelefon, samt din IP-adresse i anonymisert form.

Det er to ulike formål med denne datainnsamlingen.

Det første formålet er å gi oss informasjon om hvordan nettsidene våre brukes, slik at vi blir bedre i stand til å forbedre din brukeropplevelse, gi nettsiden bedre funksjonalitet og analysere trafikken vår. Til dette formålet benytter vi Google Analytics til å samle og lagre data, men vi sørger for at opplysningene ikke deles med andre eller benyttes til andre formål. Uten denne informasjonen blir det vanskelig for oss utforme nettsiden slik at den løser våre kunders behov på en god måte, og grunnlaget for denne behandlingen er derfor en interesseavveiing.

Det andre formålet er å kunne servere deg personalisert og tilpasset markedsføring inkludert produktannonser med et personlig preg i andre kanaler og nettsteder, som for eksempel sosiale medier, utenfor Zavanna.no. For å oppnå dette lar vi annonseleverandører som Google, Facebook og Bing få knytte opplysningene om din bruk av nettstedet til sine cookies, og sine id-nummer. Dette setter dem i stand til å koble sammen informasjon fra mange ulike nettsteder, slik at vi kan få vise deg relevante annonser andre steder på Internett, og slik at de kan berike den interesseprofilen de har på din bruker for at du skal generelt få bedre tilpassede annonser også fra andre bedrifter. Grunnlaget for denne behandlingen er ditt aktive samtykke, som du gir ved å akseptere markedsføringscookies eller klikke “Tillat alle” på vårt cookie-banner.

Her kan du se en full oversikt med flere detaljer over hvilke cookies som brukes på Zavanna.no. Du kan også endre eller trekke tilbake ditt samtykke til vår bruk av cookies.
Se link for mer informasjon.

2.2 Personopplysninger forbundet med kjøp og retur av varer i nettbutikken

For å gjennomføre et kjøp og/eller returnere varer i nettbutikken trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er nødvendig for å registrere din bestilling, sende ordren til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov for det i henhold til din ordre.
Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på Zavanna.no. Informasjon om hva du kjøper i nettbutikken knyttes også til cookies, men det gjør ikke andre opplysninger om deg som navn, e-post osv. Se pkt 2.1 for mer informasjon om formålet med dette.
Vi benytter oss av e-commerceløsningen Magento for å kunne ta imot din bestilling på Zavanna.no.
Vi benytter oss av PostNord for å levere varer fra vårt lager til din leveringsadresse. Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og eventuell returhåndtering i fem år, ref. Regnskapsloven.
For en utfyllende beskrivelse av hvordan PostNord behandler persondata, les personvernerklæringen for PostNord her.
For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna.
Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, eventuell betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.
Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring som du kan lese her.

2.3 Personopplysninger knyttet til kundeklubb

Når du melder deg inn i vår kundeklubb takker du samtidig ja til å motta nyhetsbrev og/eller sms’er fra kundeklubben, og du samtykker til at vi kan lagre og bruke personopplysninger om deg. 

Vi registrerer og lagrer navn, postnummer, fødselsdato, mobilnummer og/eller e-post, samt hvilken butikk du er tilknyttet. 

Som nevnt under pkt 2.1 ovenfor benyttes cookies ved besøk på Zavanna.no. Informasjon om hvilke lenker du klikker på når du mottar tilbud i kundeklubben knyttes i noen tilfeller til cookies, men det gjør ikke dine personopplysninger som navn, telefon og epost. Se pkt 2.1 for mer informasjon om dette.

Vi bruker e-postadressen og ditt telefonnummer til å sende deg informasjon om produkter, nyheter, kampanjer og annet. E-postadressen og telefonnummeret ligger lagret hos oss fram til du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet eller velger at du ikke lenger skal få sms informasjon fra kundeklubben. 

Ditt navn, postnummer, fødselsdato og hvilken butikk du er tilknyttet, samles inn for å gi deg relevant og tilpasset markedsføring.
Du kan lese vilkårene for kundeklubben her.

2.4 Personopplysninger knyttet til e-post henvendelser eller telefonkontakt med vårt kundesenter

For å håndtere innkomne telefoner og e-posthenvendelser lagrer vi navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt tidligere e-posthistorikk. Behandlingen av personopplysninger skjer på grunnlag av en interesseavveining. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for oss for å hjelpe deg med det du lurer på, og informasjonen loggføres derfor som en del av din kunderelasjon med oss. 
Nevnte informasjon blir lagret i en mappe i vårt e-postsystem. Det er kun utvalgte representanter hos oss som har tilgang til den informasjon som er lagret om deg, og de har tilgang for å kunne håndtere henvendelsen/saken. E-posthenvendelser slettes etter en viss tid, avhengig av om de lenger er relevante.
Telefonhenvendelser til vårt kundesenter, som ikke krever noen e-postoppfølging i ettertid, vil ikke bli lagret, og eventuelle notater vil bli makulert når saken eller bakgrunnen for henvendelsen ikke lenger er relevant.

3. Utlevering av personopplysninger til tredjepart

Vi gir ikke personopplysninger om deg videre til tredjepart med mindre det  foreligger et lovlig grunnlag for en slik utlevering. Et lovlig grunnlag kan i denne sammenheng være at vi må utgi nødvendige personopplysninger, for å bli i stand til å oppfylle de avtaler og forpliktelser vi har overfor deg. Det kan også være et rettslig lovgrunnlag som pålegger oss å utgi personinformasjon om deg. 

Vi bruker cookies (se pkt 2.1) for å gi innhold og annonser et personlig preg, for å analysere trafikken vår, og for å levere sosiale mediefunksjoner. Vi deler derfor informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt, med våre samarbeidspartnere innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid. Våre samarbeidspartnere vil kombinere den informasjonen med annen informasjon som du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom bruk av tjenestene deres.

Utover ovennevnte vil vi aldri selge eller utlevere personopplysningene dine til tredjepart/utenforstående. Tredjepart har heller ikke rettigheter til innsyn i eller mulighet til å benytte dine opplysninger til annet formål enn hva som ligger til grunn i de avtaler og forpliktelser vi har overfor deg.

Når du kjøper varer på Zavanna.no 
Tredjepartsdatabehandlere for gjennomføring av kjøp av varer på Zavanna.no er Klarna, gitt at Klarna benyttes som betalingsalternativ, PostNord som fraktleverandør.

Som medlem av kundeklubben
Tredjepartsdatabehandlere for medlemmer av vår kundeklubb er Link Mobility.

4. Grunnlaget for behandlingen og dine rettigheter

Vårt grunnlag for behandling av personopplysninger om deg er ett av følgende 

  • de avtaler som er inngått
  • det samtykket du har gitt når du aksepterer cookies på nettstedet, når du logger deg inn på Zavanna.no, når du melder deg inn i vår kundeklubb, eller når du kjøper varer i nettbutikken
  • en interesseavveiing basert på båre legitime interesser (se pkt 2.1 og 2.4)     

Du har til enhver tid rett til rett til å kreve innsyn i hva slags personopplysninger vi har lagret om deg, du kan be om korrigering eller sletting av lagrede personopplysninger.

Du kan når du ønsker trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss på denne siden.

Hvis du har opprettet en profil vil du kunne gå inn på min profil her og laste ned all personlig data vi har om deg under personvern. Her vil du også kunne trekke tilbake samtykket som du ga når du besøkte siden.  Ønsker du å slette profilen din kan det også gjøres her. 

Ønsker du ikke å benytte deg av disse mulighetene kan du kontakte oss på post@zavanna.no eller ringe oss på telefon 64 85 53 00.

Alle personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. 
Dersom du mener at vi ikke behandler dine personopplysninger i tråd med pålagte lover og regler, kan du klage til post@zavanna.no eller Datatilsynet.

Lagring av personopplysninger
Vi vil lagre personopplysninger om deg så lenge det er nødvendig for å oppfylle de forpliktelser og avtaler vi har overfor deg. 
Opplysninger som vi etter bokføringsloven er forpliktet til å oppbevare i minst 5 år, vil bli slettet når kravet til oppbevaring er utløpt.

Informasjonssikkerhet
Vi sikrer personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.
Kontaktinformasjon
Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser:

Retail Management AS
Anolitveien 5
1423 Ski
Org nr 965 098 100
Telefon: 48 20 29 50
Epost: post@zavanna.no

Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til å foreta endringer i denne personvernerklæringen. Eventuelle endringer vil bli lagt ut på denne siden. Øverst i personvernerklæringen er det oppgitt en dato for når den sist ble endret. Dersom det er vesentlige endringer, eller endringer som krever ditt samtykke, vil du bli kontaktet på e-post, eller vi vil legge ut informasjon på vår nettside.